Het effect van meditatie

Het effect van meditatieHet effect van meditatie. Steeds meer mensen kiezen voor meditatie. Het mediteren geeft een bepaalde rust, waar ze zich fijn bij voelen. Is mediteren voor iedereen de oplossing om zich staande te houden in de hectiek van alledag? Ja en nee.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mediteren een positieve invloed heeft op de mens. Het mediteren komt uit het boeddhisme. Het Tibetaanse woord voor mediteren is ‘Gom’ en staat voor, bekend worden met… De bedoeling van mediteren is het bekend worden met jezelf. Wat je beweegt, wat jij belangrijk vindt, hoe jij in het leven wilt staan. Je moet het zien als een relatie met een ander, een wildvreemde die je tegenkomt en nu ben je het zelf die jij tegenkomt. De essentie van mediteren is dus een relatie opbouwen met jezelf.

Het effect van de relatie met jezelf, geeft rust, geeft duidelijkheid, geeft liefde, want je leert door het mediteren jezelf te zien als een mooi en fijn mens met waarde, die voor jou waardevol is. Waar je voor klaar wilt staan, waar je liefde aan wilt geven.

Om een aantal positieve effecten op te noemen die je kunt zien als je gaat mediteren zijn: Meditatie creëert rust, het hoofd is minder bezig met piekeren en daardoor ontstaat er meer rust in je zijn, in je lijf. Mediteren houdt een mens jong. Het is bewezen dat onze hersenen vanaf ons twintigste al beginnen te krimpen en ondanks dat we ouder worden en een hogere levensverwachting hebben, blijft het proces van krimpen starten rond ons 20ste levensjaar. Wil jij je hersens dus blijven gebruiken zolang als je leeft, heeft mediteren er een gunstig effect op.

Een ander effect van mediteren ligt op het vlak van de concentratie. Tijdens het mediteren wordt er iets van je concentratie verlangt, wat dan weer zijn effect heeft op de rest van de dag, want je leert je beter te concentreren. Mediteren geeft, zoals al aangegeven meer rust. En het gevolg van meer rust, is minder stress. Stress is een sluipmoordenaar in ons lijf, die aan de voorgrond staat van veel ziektes. Het is dus zeer belangrijk om gestrestheid buiten de deur te houden en dat lukt door te mediteren. Stress wordt veroorzaakt door angst. Je ziet het effect al. Mediteren geeft rust, waardoor er minder sprake is van gestrest zijn en dat heeft dus weer zijn effect op je angsten.

Al met al zie je dat mediteren heel veel voordelen heeft en zeker iets is wat je zou kunnen proberen. Vind je het nu lastig om zo maar te beginnen, of heb je geen idee wat nu mediteren is? Wend je dan eens tot de website www.tarotenlenormand.nl Daar vind je mediums die zich hebben gespecialiseerd in mediteren en kunnen je de fijne kneepjes bijbrengen om zelf aan de slag te gaan met meditatie.

Zoals gezegd, mediteren heeft veel voordelen, maar alleen als je op de juiste manier mediteert. Meditatie kent namelijk ook gevaren in zich. Daarom, kies echt voor ondersteuning door mensen, mediums, healers die jou wegwijs maken om op de juiste manier te mediteren. Deze mediums vind je op www.tarotenlenormand.nl.

De gevaren schuilen er in dat bij mediteren je gaat kijken in je diepe binnenste van je eigen brein. Zit daar nog veel pijn en verdriet verscholen, kan mediteren je ook depressief maken, daar moet je voor waken. Want als jij zelf wordt geconfronteerd met pijn uit het verleden, kan je dat onzeker maken en gestrest. Zorg dus voor begeleiding tijdens het starten van mediteren en kies voor hulp dichtbij en die laagdrempelig is. Kies voor een medium, paragnost die gespecialiseerd is in mediteren en die vind je op www.tarotenlenormand.nl.

Maak van mediteren een fijne dagelijkse bezigheid, maar wel op de juiste manier. Meditatiegroet, Claire tarotenlenormand.nl