Spirituele intelligentie

Spirituele intelligentieSpirituele intelligentie. We hebben diverse vormen van intelligentie, zoals bijvoorbeeld intellectuele intelligentie, muzikale intelligentie, natuurlijke intelligentie, emotionele intelligentie, maar er bestaat ook spirituele intelligentie en daar wil ik in dit blog aandacht aan besteden.

Ieder mens bezit van alle intelligentie iets, dus in wezen zijn we allemaal intelligent. De mate van intelligentie is per persoon verschillend en heeft ook te maken met waar jouw hart naar uitgaat. Ben je gek op het oplossen van rekensommen en ga je je verdiepen in wiskunde, zul je daar ook je vak in kiezen. Heb jij muzikale aanleg en word je daar blij van, zul jij iets gaan doen met jouw muzikale intelligentie. Om die reden zijn er dus ook mensen die iets zijn gaan doen met hun spirituele intelligentie. En deze mensen zijn werkzaam in het spirituele. Hebben vaak een eigen praktijk en of werken op een spirituele hulplijn.

Een van de betere spirituele hulplijnen is www.tarotenlenormand.nl. Hier vind je uitsluitend mensen die zich spiritueel hebben ontwikkeld. Omdat het spirituele van oudsher door de mensheid als iets vreemds werd gezien, want het is niet zichtbaar zoals bijvoorbeeld muzikale intelligentie, zette de mens het spirituele eerst weg als, niet normaal. Maar in de tegenwoordige tijd wordt de spirituele intelligentie steeds meer beschouwd als normaal en zie je dus ook steeds meer mensen die bezig zijn hun spirituele intelligentie te ontwikkelen en waar kun je dat niet beter doen dan regelmatig contact te hebben met diegenen die zichzelf volledig hebben gestort op het spirituele, hun sporen er in hebben verdiend en jou dus heel goed kunnen ondersteunen bij jouw spirituele intelligentie. En deze spirituele ervaringsdeskundigen vind je op www.tarotenlenormand.nl

Je komt niet zomaar als medium of paragnost terecht op deze spirituele hulplijn, daar gaat een gedegen spirituele screening aan vooraf. Wat moet je je voorstellen bij spirituele intelligentie en wat heb jij daar aan als mens?
Als eerste, spirituele intelligentie is aangeboren, je kunt er dus niet omheen, je bezit het. En naarmate jouw leven vordert, kom je in situaties terecht waarbij je je spirituele intelligentie moet aanspreken en nodig hebt. Maar met zoveel intelligenties, ze zijn nog niet ontwikkeld, of we hebben er geen idee van het te bezitten. Welnu, jij bezit het en je zult zien, er komt een moment in je leven, dat je het gaat ontwikkelen.

Hoe weet je nu of je spiritueel intelligent bent?
Je bent jezelf. Je laat je niet van je stuk brengen (meer) door anderen. De reactie van een ander, laat je rustig binnenkomen en je reageert er op vanuit je eigen ik. Je voelt dus heel goed, dat hoort bij jou en dit is van mij. In emotionele situaties ben je je bewust dat jouw emoties alle kanten opschieten. Dan doe je voor jezelf een pas op de plaats en je bestudeert je eigen gedrag, je eigen emoties. Omdat je voelt dat wat jij nu voelt, je raakt en je wilt weten waarom het je zo raakt. Zo groei je naar meer zelfbewustzijn, met gevolg, groei van jouw emotionele intelligentie en een leven waarin je emoties de baas blijft. Met gevolg een veel fijner leven. Je betrekt de emoties van een ander niet meer op jezelf. Je bent bij machte heel goed onderscheid te maken in, wat is van mij en wat is van die ander. Zo maak je van een ander zijn probleem, niet meer jouw probleem en ga je het niet meer voor die ander oplossen.

Een ander aspect van spirituele intelligentie is dat je je dromen najaagt, in jouw tempo, op jouw manier, vanuit een diep gevoel van zeker weten. Er is nog steeds een buitenwereld en daar ben je heel blij mee, maar die is niet meer leidend voor jouw leven. Een volgend aspect is, dat je niet meer op zoek bent naar aandacht en goedkeuring. Je hebt dat niet meer nodig. Je weet van jezelf dat je goed genoeg bent. En gebruikt dit in het juiste perspectief, zonder ego. Ook ben je je bewust van wat je voelt en al deze gevoelens mogen er zijn. Want je weet dat je het nodig hebt voor je eigen groei. Door los te laten te willen weten wat het leven je moet gaan brengen, accepteer je je leven zoals het nu is en leef je in het nu. Een anders aspect is naar jezelf kijken en jezelf vergeven in situaties waarin je niet helemaal blij was met je eigen gedrag. Ook neem je verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en daden. Je legt niet langer meer de schuld neer bij een ander. Je bent geen slachtoffer meer van anderen hun daden. Al deze aspecten vormen tezamen spirituele intelligentie.

Wil jij je er meer in verdiepen, of wil je spiritueel groeien? Dan is er maar één stap die je hoeft te zetten. Regelmatig een consulent consulteren van www.tarotenlenormand.nl Spirituele groet, Claire tarotenlenormand.nl