Het mannenbrein onder de loep

Het mannenbrein onder de loepHet mannenbrein onder de loep. Het brein van een man, we kunnen er om lachen, als we zeggen, ze kunnen maar één ding te gelijk. Of wat denk je van, het zijn en blijven jagers. We kunnen er om lachen, maar het is wel zo. Het zijn de oergenen van de mens, die nog steeds bepalen hoe of we functioneren vanuit een bepaalde kern. En die kern zal nooit veranderen.

Net zoals het bij de vrouw de oergenen zijn, die zeggen dat een vrouw de zorg op zich moet nemen en alles op rolletjes loopt. Dat we in de huidige tijd steeds meer gelijk aan elkaar willen zijn, en daar naar streven, is een super mooi gegeven. Echter wat verstaan we als mens onder gelijkwaardig zijn aan elkaar en hoe verhoudt dit zich met de oergenen.

Wat kunnen we verstaan onder gelijkwaardig zijn
Streven naar gelijkwaardigheid is naar mijn mening dat er geen sprake meer moet zijn van onderdrukking door de man van de vrouw. Dat de beloning voor zowel de inzet van de man als de vrouw hetzelfde is. Dat beiden elkaar gelijkwaardig vinden en respect hebben voor de eigen wijze waarop beiden in het leven staan. Dat is volgens mij waar naar gestreefd zou moeten worden.

En laten we vooral ieder in zijn eigen waarde laten. Dat vrouwen hun mannetje staan en andersom, volgens mij gaat dat gewoonweg niet werken. Een mannenbrein functioneert nu eenmaal anders dan een vrouwenbrein. En is het eigenlijk niet ongelooflijk mooi dat die verschillen er zijn en blijven? Dat het de bedoeling is dat de man zijn mannelijke kracht behoudt en de vrouw haar zachtheid mag tonen en zo samen één zijn. Zo een fantastisch team samen kunnen vormen?

Hoe werkt het mannenbrein
Als we het mannenbrein onder de loep nemen, werkt dit brein op een compleet andere manier dat het brein van een vrouw. En dat komt, omdat de kern van een man anders is. Het brein van een man kan echt maar één ding tegelijk en als vrouw zijnde, kan ik daar af en toe best jaloers op zijn. Want het brein van een vrouw schiet alle kanten op, met gevolg overlopen in het hoofd.

Een man kan één ding tegelijk
Het effect van één ding tegelijk heeft voordelen en nadelen. Maar zou er niet een reden voor zijn dat het brein van de man zo is ontwikkeld? Jazeker. Hij ging op jacht en moest daar compleet de focus op leggen. Volledige concentratie op dat ene ding. En zolang als de mens leeft, zal dat zo blijven. Lees verder bij een man trekt zich terug in een grot, wat het effect is hiervan.

Een man is praktisch ingesteld
Een man zal niets doen wat niet iets oplevert. Dat uit zich in denken in oplossingen. Als een vrouw er zelf niet uitkomt en het met haar man bespreekbaar maakt, dan heeft de man direct een oplossing klaar. Voor hem de gewoonste zaak van de wereld. Voor een vrouw soms een crime. Die wil namelijk van hem helemaal geen oplossing horen, dat bedenkt ze zelf wel. Ze wil delen, want dat is wat een vrouw belangrijk vindt.

Een man is een jager
Dan zijn we bij het punt beland, dat een man jaagt. Dat jagen doet de man nog steeds, zijn brein is tenslotte zo geprogrammeerd. Dat het de bedoeling is dat de man na het jagen op een vrouw, zich minder jagend gaat laten zien, dat is in de loop van de tijd de man aardig gelukt. Maar hiervoor geldt uiteraard, dat de ene man de andere niet is. En de ene man nog niet zover is, dat hij begrijpt hoe het principe van het jagen in de tegenwoordige tijd werkt. Het kan zomaar zijn dat de man zijn leven lang blijft jagen en om die reden een relatie maar moeilijk in stand kan houden.

Een man trekt zich terug in een grot
Wat we vaak niet weten is dat een man, zodra hij een probleem ervaart, op welk vlak dan ook, zich terugtrekt. Dat kan zich al uiten, dat hij na zijn werk thuiskomt en ander gedrag laat zien, dan normaliter. De man heeft een probleem, dat moet worden opgelost, want hij heeft er last van. En aangezien een man maar één ding tegelijk kan, ligt zijn hele focus daarop en bestaat de rest even niet meer. Je moet hem dan ook niet storen, want dan reageert hij kortaf en niet geïnteresseerd.

Dit wetende
Als je dit van een man weet, als vrouw, biedt het je enorme voordelen.
Zo begrijp je hoe een mannenbrein werkt. Dat je hem dus niet moet storen als hij zich terugtrekt en het niet op jezelf moet betrekken. Dat een man oplossingsgericht is en jou alleen maar wil helpen als hij je een oplossing voorschotelt. Dat hij dat doet vanuit zijn liefde voor jou. Dat tijdens het daten je goed moet kijken of een man in het jaagproces blijft hangen, of dat hij daarna begrijpt wat het betekent om als partner door het leven te gaan. Dat je aan een man moet vragen dingen voor je te willen doen. Hij ziet zelf niet in dat iets nodig is, hij is tenslotte praktisch ingesteld.

Zo voorkom je veel meningsverschillen en teleurstellingen en gekwetstheid. Bel gerust met een medium, een paragnost, een relatiecoach of relatietherapeut werkzaam op www.tarotenlenormand.nl
als jij tegen dingen aanloopt, waarom een relatie niet wil lopen. Hoe je met een man het beste om kunt gaan. Ze delen graag hun kennis en ervaringen en geven je uiteraard antwoord op al je vragen. Liefdevolle groet, Top medium Claire tarotenlenormand.nl