Osho Zen tarot

Osho Zen tarotOsho Zen tarot. We hebben allemaal al wel eens gehoord over tarot, maar misschien nog niet over Osho Zen tarot. Deze bestaat ook, maar zijn compleet andere kaarten naar de tarotkaarten die we kennen. Op www.tarotenlenormand.nl zijn consulenten gespecialiseerd in een diversiteit aan tarotleggingen en hier kun je ook terecht voor een Osho Zen tarotlegging.

De Osho Zen tarot is gebaseerd op de uitspraken van Osho, ook wel Bhagwan genoemd. De uitspraken van deze man zijn zo bijzonder, met zoveel diepgang dat wij daar heel veel uit op kunnen maken en een verdieping zal bewerkstelligen naar een diepere laag in onszelf. Osho komt uit Indië. Zijn naam was eerst niet Osho, maar Bhagwan, die hij later heeft gewijzigd in Osho, dat staat voor zen meester oftewel spirituele meester.

Hij heeft over de hele wereld enorm veel volgelingen. Zijn leer staat in het teken van zelfontdekking, jezelf spiritueel ontwikkelen naar eigenliefde door middel van meditatie, therapie en jezelf liefde geven. Hij was een goeroe, een inspirator, waar ook wel de meningen over verdeeld zijn, want liefde kent geen macht, is niet verbonden met geld en toch had deze man een flinke bankrekening en veel materiële zaken tot zijn beschikking.

De kaarten van tarot Osho Zen, hoe zien die er uit en wat kun je er mee? De kaarten hebben compleet andere afbeeldingen dan de tarotkaarten, de kaarten geven inzicht in jezelf. Hoe of je jezelf kunt verlichten, welke stappen jij daarvoor dient te zetten, om meer verbonden te geraken met je hogere zelf. De Osho Zen tarot bestaat uit 79 kaarten. De tarot kaarten zelf uit 78. De kaart die toegevoegd is aan Osho Zen tarot is een afbeelding van Osho zelf.

Zowel in de tarot als Osho Zen tarot zien we de grote en de kleine Arcana. De kaart telling van de Osho Zen tarot start bij 0. Deze kaart heet de dwaas. Deze kaart staat voor een nieuw begin, zonder te weten waar de weg naartoe leidt. Het universum geeft de dwaas steun en om die reden durft de dwaas de stap te zetten.

De kaarten van de Osho zen tarot hebben allen een diepere betekenis. Ze zetten je aan tot meditatie, tot overdenking, tot naar binnen keren, in jezelf. Laten we eens een kaart van de Osho Zen tarot nader bekijken.

Kaartnummer II De Innerlijke stem. Deze kaart zegt, luister naar je hart, want alhoewel het zonder woorden spreekt, het heeft je heel veel te vertellen. Jouw hart is de enige die jouw waarheid spreekt. Leef daarnaar, leid je pad naar aanleiding wat jouw hart je heeft te vertellen, zonder woorden. Ook al is er nu sprake van duisternis om je heen, je hart weet de antwoorden. Dit word ook heel mooi weerspiegelt in de kaart zelf door middel van een gezicht en kristal. Het gezicht staat voor alert zijn, waakzaam, opmerken. Het kristal voor helderheid en licht, dat er altijd zal zijn als je je eigen hart blijft volgen.

De moraal van deze Osho Zen kaart is, durf je prachtige zelf te zijn. Alleen jij weet wat goed is voor jou. En weet ook dat als jij je eigen hart negeert, de duisternis je zal overvallen. Dat mensen uit je leven zullen verdwijnen, omdat je de verkeerde keuzes hebt gemaakt. Je hebt zelf de duisternis opgezocht, want je hebt niet geluisterd naar je innerlijke stem. Die heeft je gewaarschuwd, je wist het, je hebt het gehoord, maar genegeerd. Daarom voel je nu pijn, verdriet, gekwetstheid. Je hebt niet geluisterd, je was er nog niet klaar voor, om je eigen hart te volgen. Nu wel!

De Osho Zen hebben allen zo’n mooiere diepere betekenis, waar je goed bij stil moet gaan staan. Ze schudden je wakker. Geven je inzichten naar een dieper bewustzijn in jezelf. De consulenten van www.tarotenlenormand.nl leggen graag een kaartlegging voor je en willen de kaarten die zijn gelegd voor jou duiden. Hierdoor krijg jij meer inzichten in jezelf en ga je je hart volgen, jouw pad kiezen. Liefdevolle groet, Claire tarotenlenormand.nl