Chinese astrologie

Chinese astrologieChinese astrologie. Op de spirituele chatlijn www.tarotenlenormand.nl vind je goede astrologen die zich bezighouden met de Chinese astrologie. Deze wijkt af van de astrologie die wij hier in het Westen kennen.
De Chinese astrologie is gebaseerd op de traditionele astrologie en kalenders. Het verschil tussen de Westerse astrologie is, dat de Chinese astrologie niet uitgaat van de stand van de zon, de maan en de planeten en de geboortedatum.

Een van de meest bekende vorm van de Chinese astrologie gaat uit van de BA ZU. Dit staat voor de vier Pilaren van het lot. Ook wel de 4 pilaren astrologie genoemd. Deze is gebaseerd op de 12 dierentekens, de vijf Chinese elementen, yin & yang en de Chinese kalender. De Chinese astrologie doet dus niet zoals bij de Westerse astrologie iets met nummers en getallen.

De 12 dierentekens
Dit zijn: de rat, de os, de tijger, de haas, de draak, de slang, het paard en de geit, de aap, de haan, de hond, en het varken. Er is wel een overeenkomst met de Westerse astrologie. Elk dier van de Chinese astrologie staat voor een van de sterrenbeelden uit de Westerse astrologie.

Zo is de rat, de vurige ram. Staat de os voor de sterke stier. De tijger lijkt op de leeuw, maar heeft ook trekjes van de boogschutter. De haas heeft trekjes van de tweelingen, de schorpioen en de kreeft. De draak vind je terug bij de leeuw. De slang is een echte schorpioen. Het paard neigt zowel naar de boogschutter als de weegschaal. De geit is te vergelijken met sterrenbeeld vissen. De aap zie je terug in de waterman. De haan is zowel de maagd als de leeuw. De hond heeft iets weg van de steenbok, maar ook wel verschillen. Het varken Zie je terug in de vissen maar ook i de schorpioen.

De vijf elementen
Deze staan voor: Vuur, water, aarde, metaal en hout.
Zo staat het vuur voor: leider, overheersen, de warmte, en is gekoppeld aan het jaargetijde de zomer.
Het water staat voor: de dromers, de voelers de kou, het noorden. En is gekoppeld aan de winter.
De aarde ligt als een centrum over het vuur, water, metaal en hout heen en staat voor het centrum, waarin beheersen en vertrouwen belangrijke elementen zijn.
Metaal staat voor: De onderzoekers, de stille wateren, de denkers, de droogte en is gekoppeld aan het jaargetijde de herfst.
Hout staat voor: de ontdekkers, de avonturier die wil ontdekken en is gekoppeld aan het jaargetijde de lente, de frisse wind.

De vijf Chinese elementen kun je koppelen aan de mens.
Zo staat de aarde voor het centrum en is het evenwicht, Staat het vuur voor het groeien als mens. Het water is de transformatie die we als mens meemaken en doormaken. Metaal staat voor de concentratie en het hout voor de vernieuwing na het doorlopen van de transformatie.

Yin & Yang
Staat voor de harmonie in alles wat er is. Alles bestaat uit balans en streeft telkens weer naar balans. Ook jij als mens kan niet zonder balans, niet zonder yin & yang.

De Chinese kalender
Deze is gebaseerd op de Chinese zonnekalender en heeft per jaar 12 of 13 maanden. De maanden hebben 29 of 30 dagen en 7 keer in de 19 jaar wordt een extra maand toegevoegd.

Is je interesse gewekt in de Chinese astrologie. Kijk dan eens rond op www.tarotenlenormand.nl daar vind je astrologen die jou er nog veel meer over kunnen vertellen en voor jou kaarten kunnen leggen om je toekomst te voorspellen. Liefs Claire box 04