Chakra’s

Chakra'sChakra’s. Het woord chakra staat voor cirkel of wiel. Het staat voor de energie in een mens. Wetenschappelijk is nog nooit bewezen dat we als mens chakra’s hebben. Neemt niet weg dat de term chakra al heel oud is en in de tegenwoordige tijd veel aandacht verdient. Je kunt chakra’s op verschillende manieren interpreteren. Je kunt je chakra’s voelen, je voelt het wanneer ze open staan en draaien, maar je voelt het ook als een chakra niet openstaat. Op www.tarotenlenormand.nl vind je astrologen, mediums, paragnosten die zich verdiept hebben in de chakra’s en de werking er van. Zij zien direct welke chakra van jou nu even niet goed functioneert en helpen je bij het in gang zetten van dit chakra. Bel of chat met een van de consulenten om meer over je chakra’s te weten te komen.

Hoe weet je nu of je chakra’s draaien? Als alles lekker loopt, je leven op rolletjes gaat, alles op de rit is en je energie lekker stroomt, dan kun je er als vanzelf van uitgaan dat je chakra’s draaien en in balans zijn. Voel je je niet zo lekker in je vel zitten, zijn er omstandigheden in je leven die energie kosten, dan kan het zomaar zijn dat een of meerdere chakra’s stilstaan, blokkeren. Je chakra’s zijn verbonden met je ziel en als je ziel pijn heeft, zijn je chakra’s in disbalans.

In een mens zijn zeven chakra’s aanwezig. In sommigen landen praten ze over veel meer chakra’s, maar in dit blog kijken we naar de 7 chakra’s die in de tegenwoordige tijd het meeste aandacht aan wordt besteed.

1. Wortel chakra, ook wel de Muladhara genoemd. Je bent verbonden, staat met beide benen op de aarde. En je bent zelfs in staat anderen te leren te aarden, te gronden. Je staat met je wortels stevig in de grond.

2. Sacraal chakra, ook wel Svadhistana genoemd. Deze chakra staat voor genieten. Je bent in staat vreugde te putten uit de kleine dingen in het leven, je staat daar bewust bij stil. Je ziet het en kunt er iets mee. Je leeft in het nu vanuit dankbaarheid.

3. Zonnevlecht, ook wel de Manipura genoemd. Je hebt lef, je hebt durf, je leeft vanuit je eigen kracht. Je begrijpt dat leven vanuit die kracht, je dat doet, omdat je jezelf liefhebt. Je hebt zowel empathisch als impathisch vermogen. Je durft naar binnen te kijken, en daarnaar te leven, impathie. Je bent er voor je medemens, wanneer nodig en je er de tijd, de ruimte en de energie voor hebt. Empathie. Op anderen kom jij charismatisch over, alles is in balans.

4. Hart chakra, ook wel Anahata genoemd. Je leeft vanuit je hart, voor jezelf, voor anderen. Maar daarbij bewaak je de liefde voor jezelf goed. Niets of niemand mag voor jou een innerlijk conflict opleveren, dan laat je in liefde, vanuit je hart los. Je hebt grip op jezelf en anderen vanuit je hartperspectief,

5. Keel chakra, ook wel Vishudda genoemd. Je keelt symboliseert jouw spraak, de woorden, datgene wat je uit en dat is jouw waarheid. Je durft te staan voor wie jij bent en spreekt waarheid. Je bent een boodschapper, je kunt zaken overzien en verwoorden, waardoor anderen inzichten meekrijgen. Het is de expressie van jouw ziel in woorden en klank.

6. Het derde oog, ook wel Ajna genoemd. Het derde oog weerspiegelt jouw intuïtie. Als deze chakra openstaat ben je in staat creatief te denken, durf je je mening te geven, niet bang dat die niet goed genoeg is. Je kracht is je bondgenoot. Je leeft intuïtief, dat is een zeker weten. Zo leef je voluit.

7. Kruin chakra, ook wel Sahasrara genoemd. Dit is de chakra die zich verbindt met het hogere, het onzichtbare. Het onzichtbare geeft je een gevoel van een zijn, totaal, verbinding met jezelf en het meerdere, zodat je in staat bent jezelf te helen, ondanks dat antwoorden er soms niet zijn. Je stelt jezelf geen vragen, het mag er zijn. Je laat los, zonder antwoorden te hoeven weten. Hierdoor heb je invloed op je toekomst en heb je een gevoel van helder weten.

Alle chakra’s staan met elkaar in verbinding. Als een er van niet draait, heeft het direct zijn invloed op een ander chakra. Ervaar bij jezelf of je chakra’s allemaal openstaan en draaien. Heb je dan het gevoel dat het niet zo is, wend je dan tot www.tarotenlenormand.nl en laat je hierbij helpen, om weer de balans te krijgen voor jezelf. Warme groet, Claire box 04 tarotenlenormand.nl